På tokt for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja!

Denne uka la Natur og Ungdom ut på oljetokt. I morgen, onsdag, slutter Vågard Erdahl Nyaas og Ragnhild Gjærum fra styret i Folkeaksjonen seg til turneen på Røst. På tur skal de møte fiskere, politikere og folk rundt om for å snakke om verdien av et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Natur og Ungdom startet mandag 18. juni sitt oljetokt i Bodø. Onsdag 20. juni slutter Vågard og Ragnhild i styret til Folkeaksjonen seg til toktet, og blir med opp gjennom Lofoten, videre til Vesterålen og Senja, før de ender opp i Tromsø i starten av juli.

- Det er viktig å få reist rundt og møtt folk, og å holde saken varm. Etter seieren 11. mars i fjor har det vært ganske rolig rundt spørsmålet om åpning av Nordland VI og VII og Troms II, men nå kommer saken opp igjen, og da er det viktig at mange er klare til å kjempe for områdene våre, sier Vågard som er nestleder i Folkeaksjonen.

På turen skal Natur og Ungdom og Folkeaksjonen sammen møte egne lokallag, fiskere, politikere, støttespillere og "mannen i gata". De håper å få mobilisert til fortsatt kamp for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, og vet det er mange der ute som er enige med dem.

- Meningsmålinger rundt spørsmålet om å åpne disse områdene har holdt seg stabile: flertallet i det norske folket er mot. Det flertallet, og det folkelige engasjementet i saken er det som så langt har klart å holde disse områdene fri for oljeboring. Da er det viktig å fortsette å bygge, og å styrke det engasjementet vi har sett til nå, for vi vet det er der, fortsetter Vågard.

Oljetoktet skal besøke en rekke steder, og det vil bli lagt ut informasjon i kalenderen på nettsidene til Folkeaksjonen når og hvor åpne arrangementer er. 

Første åpne møte blir på Rådhuset på Røst torsdag 21. juni klokken 19.00. Der vil leder i Natur og Ungodm, Silje Lundberg, innlede, og det vil bli tid til innspill og debatt mellom fremmøtte.

Det vil også bli arrangert Sankthansfeiring i Kabelvåg 23. juni. Mer info om dette kommer.

Toktet kan følges på Folkeaksjonens facebookside  og på twitter @folkeaksjon / #oljetokt, i tillegg til Folkeaksjonens og Natur og Ungdoms nettsider.