Fellesforbundet i Nordre Nordland og Sør- Troms krever i sitt innlegg i Lofotposten 11. mai at det settes i gang en åpningsprosess for petroleumsvirksomhet for havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Argumentasjonen er velkjent men fortsatt preget av påstander som ikke kan stå uimotsagt.

I forbindelse med landsmøte 2017, blir det en faglig kveld i Bodø 3. november kl. 19. Meld deg på årsmøtehelga og få med deg et interessant foredrag ved Berit Kristoffersen, UiT.

Vi gjengir her innholdet i dagens brev fra Steinar Jonassen i Nordland Fylkes Fiskarlag, som har blitt sendt til Storting og departement. Landets viktigste næring prøver på denne måten nok en gang å vekke myndighetene opp til virkeligheten.

I de siste ukene har det vært en god del uro i forbindelse med seismikkskyting både nord og sør for Lofoten, Vesterålen, Senja-området. Blant annet har 12 fiskere på Andenes sendt krav om stans i seismikkaktivteten fordi det skremmer bort fisken og fører til redusert fangst.

Sterke og mektige motstandere av et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, har i utallige sammenhenger fortalt oss hvor ille det vil gå med velferdsstaten dersom dette området ikke åpnes for oljeaktivitet.

Folkeaksjonens leder funderer over det hun leser i Troms Folkeblad, og setter spørsmålstegn ved noe som kan virke som en splitta stil.

På samme måte som sin forgjenger tramper nå Søviknes uti det og proklamerer åpning av områder som i inneværende periode er unntatt all oljerettet aktivitet. Som sin forgjenger vil han neppe oppnå noe positivt med det.

Oljemotstanderne i oljefylket Rogaland rigger seg til kamp før høstens stortingsvalg. Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten inviterer til oppstartsmøte i Stavanger i slutten av april. 

Les her artikkelen som er publisert i dagens Stavanger Aftenblad.

Uttalelsen er hentet fra websidene til Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund.

Norsk Arbeidsmandsforbund ble stiftet i 1895 av anleggsarbeidere. I dag organiserer forbundet rundt 33.000 medlemmer innenfor en lang rekke yrkesområder. Forbundet er tilknyttet LO.

Sider