Folkefest 5. august 2023

5.august er du velkommen til gratis folkefest på torget i Kabelvåg! Sammen skal vi feire oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja - en historisk seier for klima, miljø, fisk og hav!

Historien bak Folkeaksjonens suksess er unik og viser at det er mye kraft i vanlige folks engasjement og kunnskapsbasert argumentasjon. Seieren er verdt å markere og kan brukes til å inspirere og engasjere til videre engasjement! Folkefesten 5.august blir en trivelig, morsom og lærerik fest for alle som har ønska seg ei oljefri framtid i Lofoten, Vesterålen og Senja. Sees der! 

Praktisk informasjon om Folkefesten finner du her. 

Det blir musikk fra flotte artister, lokal mat, aktiviteter for barn, politikerbesøk, kunst, etterfest med DJ på Arbeideren, og ikke minst, feiring av seieren sammen med andre folkeaksjonister. I tillegg blir det bokbad og lansering av boka «Leve havet - olja, fisken og framtida i Lofoten, Vesterålen og Senja», skrevet av Andreas Liebe Delsett, som du kan forhåndsbestille her: bok.norli.no/leve-havet 

Meld deg gjerne på og inviter folk du kjenner til Folkefestens event på Facebook! 

Praktisk informasjon om Folkefesten finner du her. 

 

Programmet ute på torget begynner med offisiell åpning kl. 12 og avsluttes når ISÀK går av scenen kl. 22. Etter dette fortsetter programmet inne på Arbeideren. Fra scena på torget vil vi få oppleve musikk fra en rekke dyktige og spennende artister:ISÀK tar med seg sitt energiske liveshow og sin fengende elektropop, som er en ny og spennende sammensmeltning av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk. Foto: Mads Suhr Pettersen.
ISÀK på Spotify // ISÀK på Facebook

Anna Kajander har henta impulser fra Buenos Aires, København, Oslo og ikke minst Lofoten. De vakre sangene preges av hennes jordnære sjarm, intime låtskriving og kraftige stemme.
Anna Kajander på Spotify // Anna Kajander på Facebook

Tonje Unstad har laga nydelige og fengslende viser, både for barn og voksne, som blant annet har gitt utslag i to Spellemannspriser. I august får vi høre Unstads nydelige melodier og sterke ordkunst. Foto: Kasper Holgersen
Tonje Unstad på Spotify // ​​www.tonjeunstad.com

Dag Kajander er en visesanger, trubadur og låtskriver fra Ørsnes i Lofoten. Hans hymne til kampen mot oljeboring i nord, “Framtida e vårres”, har fungert som lydspor og inspirasjon til Folkeaksjonens innsats for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.
Dag Kajander på Spotify // Dag Kajander på Facebook

I tillegg spiller den nylige vinneren av Spellemannspris og langvarige folkeaksjonisten, Moddi, i Fengselsparken rett ved torget som en del av vårt eksklusive Folkefestprogram. Vi ser fram til storslagen musikk, smittende engasjement og hans glødende tilstedeværelse.
Moddi på Spotify // www.moddi.no