Nå kan du forhåndsbestille boka om Folkeaksjonen

Vi er strålende fornøyde med å kunne fortelle at Andreas Delsett har skrevet ferdig boka «Leve havet» og at den er på vei til trykkeriet nå. Les mer og finn lenke til forhåndskjøp her. 

Oljen, fisken og framtida i Lofoten, Vesterålen og Senja

Andreas Liebe Delsett har fulgt Folkeaksjonen i mange år, blant annet gjennom arbeidet med kokeboka «Se torsken». Den siste tida har han intervjuet en lang rekke aksjonister, lest presseklipp og fordypet seg i Folkeaksjonens arkiv. Både forfatter og forlaget har lagt ned en imponerende innsats i prosessen. 

Resultatet er ei bok som viser fram Folkeaksjonens historie og kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Samtidig er det en fortelling som står godt på egen hånd og vil være interessant også for andre enn folkeaksjonister.

Vi håper du vil ha boka selv og tipser venner og bekjente! 

Du kan allerede nå bestille boka fra Norli, og til og med få med en personlig hilsen om du ønsker det! 

https://www.norli.no/9788272017957

Forlagets omtale av «Leve havet!»  

Midt på 2000-tallet jobber Statoil og Stoltenberg-regjeringen intenst med å få åpnet de forlokkende havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. Samtidig drar fiskeren Yngve Larsen ut på sjøen, mens han teller på knappene om han skal investere i en ny, litt større fiskebåt. Dét, skjønner han snart, kommer han ikke til å få bruk for. For hvis olja kommer, hva skjer da med det levende havet?

Det kommende tiåret står fiskere og miljøvernere mot den norske politiske eliten og verdens mektigste industri. Det er en kamp som truer med å velte regjeringen og splitte lokalsamfunn og familier. Dette er fortellingen om hvordan en rekke små lokalsamfunn, nord for polarsirkelen, reiste seg til kamp, bygde en landsomfattende folkebevegelse, og vant.

«Leve havet!» er en fortelling om håp. Det handler om Yngves kamp for å bevare levebrødet, lokalbefolkningens eksistensgrunnlag, fiskens overlevelse og - til syvende og sist - om å stanse klimaendringene og bevare verdiene som nordmenn alltid har levd av, og skal fortsette å leve av - lenge etter at oljen har tatt slutt.