FN og det internasjonale klimapanelet sin andre delrapport ble lansert 28. februar.  Klimaendringer har bidratt til betydelige ødeleggelser og noen irreversible tap i bl.a. havøkosystemene, slår panelet fast med høy sikkerhet. Videre, er det påpekt at matsikkerhet og matproduksjon er et av de områdene som i størst grad blir dramatisk endret og forstyrret av disse endringene. 

Plutselig blir spørsmålet om petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja igjen en stor sak fram mot neste valg.

Vi publiserer her uttalelsene fra landsmøtet 2017. Andre uttalelse handler om styrking av oljevernberedskapen.

Vi publiserer her uttalelsene fra landsmøtet 2017. Første uttalelse handler om varig vern mot petroleumsaktivitet.

Leserbrev fra Sissel Baraa, leder av Andøy lokallag, og Wenche Cumming, leder av Folkeaksjonen oljefritt LoVeSe

Folkefest - oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja ble sist helg gjennomført i Svolvær, med Kabelvåg som sted for før- og etterfest. Publikum fikk strålende konserter med Halvdan Sivertsen og mange andre artister, gode apeller fra inn- og utland, politisk paneldebatt og mye mer! 

«Ledelsen i Arbeiderpartiet fikk det som de ville», sto det i ei oppsummering i Aftenposten etter landsmøtevedtaket som åpner for oljeboring, først i Lofoten, så om fire år i Vesterålen og Senja.

Av Per Fugelli

"På Røst er menneskene i samme båt. Flokken må holde sammen, skal den overleve her ute i villhavet. Solidaritet er et basic instinct. Røstfolket vil bo på en øy og i et land hvor folk bryr seg om hverandre."

Det er "ikke måte på" når noen slenger rundt seg med lovnader om arbeidsplasser. Her kommer tilsvar på Jonny Finstads fabuleringer om den oljeglatte framtida.

De formidlingsglade naturviterne på kollokvium.no har formidla en del fakta som sikkert mange av de mest hardbarka klimaskeptikerne kan ha nytte av å lese. Her videreformidler de en liste med ti enkle «facts of life» fra klimaforskningen, og som de skriver; "hvordan vi vet det vi vet". 

Sider