Et oljefritt nyttårsønske

Et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er et godt norsk bidrag til å oppfylle klimavtalen som ble vedtatt i Paris.

Gi en gave

Vi er svært takknemlig for alle som ønsker å gi en gave eller støtter oss med et fast månedlig beløp.

Verden klarte endelig å samle seg om en klimavtale i Paris. 194 land stemte for en avtale som skal sørge for at vi unngår de verste konsekvensene av de menneskeskapte klimaendringene og holder temperaturøkningen på jorden under 2C. Avtalen er historisk, men vi må ikke glemme at det er opp til oss om verden klarer å nå målene.

I Norge står norsk oljeindustri for 1/4 av klimagassutslippene. Fortsetter vi som før vil utslippene fra Norge og andre vestlige land, gi en temperaturøkning på 3,5 grader, med alvorlige konsekvenser for millioner av mennesker verden over.

Tenk globalt - handle lokalt
Det er på tide å ta frem det gamle slagordet, tenk globalt - handle lokalt. Et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er et godt klimatiltak som sparer atmosfæren for utslippene fra oljen og gassen samtidig som vi ivaretar viktig natur- og fiskeområder.

Folkeaksjonen er en av mange organisasjoner og aksjoner i verden som jobber nasjonalt med å begrense klimagassutslipp og verne viktig natur. På wearetheenergyrevolution kan du lese om andre miljøkamper fra hele verden.

Globalt engasjement
Det hadde aldri kommet på plass en global klimavtale hvis ikke vanlige folk over hele verden hadde engasjert seg lokalt, nasjonalt og globalt. Klimavtalen i Paris har pekt i riktig retning, men det er vi som må sørge for at nasjonale myndigheter finner veien frem.

Folkeaksjonen har mange støttespillere nasjonalt og internasjonalt. Sammen skal vi sørge for at Norge holder Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt, slik at vi i mange år fremover kan fortsette å servere norsk fisk til hele verden, vise frem den mangfoldige og viktige naturen, og ikke minst, vise at vi er villige til å la oljen og gassen ligge for verdens klima.
 

Lik oss på Facebook: