Lanserer internasjonal kampanje for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er unik i verdenssammenheng. Derfor lanserer Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sammen med Naturvernforbundet, i dag en internasjonal kampanje for å holde områdene lukket for petroleumsvirksomhet.

På nettsiden www.lovese.org vil det frem mot stortingsvalget 2017 slippes 10 episoder som til sammen utgjør en dokumentar som omhandler oljeboring i dette området. I tillegg vil nettsiden tilgjengeliggjøre mye av den kunnskapen som er samlet inn om områdene, og koble kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja med lignende kamper over hele verden.

-          Det er det folkelige engasjementet som har sørget for at dette området ikke har blitt åpnet for oljevirksomhet. Gjennom denne kampanjen skal vi vise at det folkelige engasjementet er stort over hele verden, sier Wenche Cumming, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

-          Internasjonalt har vi bygd oss opp et rykte som miljønasjon, et rykte som ikke henger på greip med det vi gjør på hjemmebane. Gjennom denne kampanjen vil vi vise at de største norske partiene ønsker å åpne for oljeboring i et av verdens mest unike økosystemer, sier Silje Lundberg, leder i Naturvernforbundet  

Klokken 13.00 i dag, 1. februar, ble nettsiden aktivtert, og første video ble sluppet.

 

For mer ytterligere informasjon ta kontakt Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Wenche Cumming - 97505052 - wenche@folkeaksjonen.no

Bent Bakkan - 92077399 - bent@folkeaksjonen.no

 

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.

Lik oss på Facebook: