Vardebrenning 2019

9. mars fyrer Folkeaksjonen nok en gang opp vardene og inviterer til markeringer fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.


Før i tida ble varder eller veter som de ble kalt, tent på fjelltopper særlig langs kysten for å varsle fare og ufred. Vardebrenning var et effektivt kommunikasjonssystem som gjorde at man kunne nå raskt fram med et viktig budskap til folk ytterst på skjær og innerst i fjorder.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har tradisjon for å brenne varder hvert år for å varsle om at havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er trua. I år inviterer Folkeaksjonen igjen til vardebrenning over det ganske land.

Denne gangen tenner vi varder for å feire 10 års kamp som har resultert i seier og et fortsatt oljefritt LoVeSe, men vi varsler også om at faren enda truer, kampen er ikke over. Ved å brenne varder over hele lander, viser vi at vi vil fortsette å kjempe for å ta vare på det verdifulle og sårbare havet vårt. Vi kommer til å varsle om ufred og fare hvert år helt til LoVeSe blir varig freda for petroleumsvirksomhet!

Vi inviterer alle lokallag og andre som ønsker til å arrangere vardebrenning til å bli med lørdag 9. mars. Still opp på en eksisterende vardebrenning der du bor, eller arranger en egen! Registrer deltakelse til oss om dere ønsker å arrangere vardebrenning på deres sted/by.

Vi gleder oss til å se flammene tennes og varselet sendes ut over hele landet. Et varslel om at Lofoten, Vesterålen og Senja skal forbli oljefritt - for alltid.

 

Meld inn ditt arrangement
Meld opp din/deres lokale vardebrenning her. 
For mer informasjon og hjelp til å organisere vardebrenning, ta kontakt med Ingvild på ingvild@folkeaksjonen.noAldri arrangert vardebrenning før?
Å arrangere vardebrenning kan være rimelig enkelt og kan organiseres etter ønsker og kapasitet. Her finner du en enkel oppskrift på hvordan man organiserer en vardebrenning.Husk å ta bilder!
Ta bilder fra arrangementene og tagg oss på sosiale medier med @folkeaksjonen + hashtagene: #levehavet #oljefritt #lovese #vardebrenningSymbolsk vardebrenning
Har du ikke mulighet til å bli med på en av vardebrenningene? - Lag en symbolsk vardebrenning der du er!
 

Oversikt over planlagte vardebrenninger:
Informasjon kommer.

 

Lik oss på Facebook: