Bli med på vardebrenninga, lag en symbolsk varde

14. mars 2020 er det nasjonal vardebrenning for ei oljefri fremtid. Kan du ikke delta på en av de planlagte markeringene? Her er tre enkle tips for å markere dagen:

Meld opp en symbolsk varde her!
 

Lørdag 14.mars arrangerer Folkeaksjonen nasjonal vardebrenning for ei oljefri fremtid.
Vil du gjerne være med, men har ikke mulighet til å delta på en av de planlagte markeringene? Lag en symbolsk varde og del på sosiale medier med hashtagene #levehavet #oljefrittlovese
 

Bli med på vardebrenninga, på 1. 2. 3

1. Tenn en symbolsk varde. Det kan være et stearinlys (svanemerka så klart!), en lykt på verandaen, eller et bål hvis du er ute på tur).

2. Ta bilde av "varden", skriv en kommentar og del på sosiale medier med hashtagene #levehavet #oljefrittlovese

3. Registerer din symbolske varde sånn at vi kan vise hvor bred støtten er for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja!

4. Oppfordre en kjenning eller en venn til å bli medlem i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.


Mer info om arrangementet her.


Om folkeaksjonen og vardebrenning for ei oljefri fremtid:

I flere år har det pågått en debatt om å åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. De verdenskjente havområdene inneholder store naturverdier og er det viktigste gyteområdet for flere av fiskesortene som fiskes utenfor norskekysten. Ressursene i havet har vært og er fremdeles grunnlaget for bosetning og arbeid i regionen. Et oljesøl i disse områdene kan få store konsekvenser. De menneskeskapte klimaendringene og store naturverdier gjør det uforsvarlig å åpne disse områdene for boring etter olje og gass.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er en nasjonal aksjon som arbeider for at områdene skal holdes stengt for oljevirksomhet. I stedet vil vi satse på de fornybare resurssene som grunnlag for bosetning og arbeid.

Ved å tenne varder over hele landet viser vi veien mot ei oljefri fremtid for Lofoten, Vesterålen og Senja.