Praktisk Info

Her samler vi alt av praktisk info du behøver
 

Hva lurer du på? Les deg gjennom alt eller trykk på lenkene under for å komme rett til informasjonen du er ute etter: 

 

Hvordan ser programmet for Folkefesten ut? 

Folkefesten starter kl. 12 på torget i Kabelvåg, og fortsetter til ISÁK går av scenen rundt kl. 22.00. I tillegg er det aktiviteter og konsert i Fengselsparken like ved torget. Etter det offisielle programmet er ferdig, er de over 18 invitert til å bli med på etterfest med DJ på Arbeidern kl. 23.00. Sjekk ut det flotte programmet under! 

Hvor kan jeg parkere under Folkefesten? 

Om du bor nært er det fint og lurt å ta beina eller sykkelen fatt, om du har mulighet til det. Hvis du kommer med bil anbefaler vi at du parkerer utenfor idrettshallen (Vågar idrettspark, Rækøyveien 40). Alternativt ved Kystverket i Finnesveien. 

Hvordan melder jeg meg til å hjelpe til med arrangeringa av Folkefesten? 

Det er veldig hyggelig om du har lyst til å hjelpe til med arrangeringen av Folkefesten. Vi har allerede noen frivillige, men det er mye som skal gjøres. Det er blant annet behov for trivselsvakter på området. Meld din interesse ved å sende en e-post til post@folkeaksjonen.no eller ta kontakt med områdesjef Ola på telefon 97770877. 

Selges det mat og drikke under arrangementet? 

Under Folkefesten er det selvfølgelig mulig å få seg både mat og drikke! På og ved torget kan man kjøpe mat fra Hjørnet cafe, Prestengbrygga, Polarhagen og Ann Thai-mat. I tillegg er det mulig å ta seg en rusle- eller kjøretur til Restaurant Nyvågar i Storvåganveien 26. 

Hvilke boder og stands er på torget? 

I tillegg til matbodene nevnt over er det også andre som er til stede på torget. Folkeaksjonen vil ha vår egen stand i paviljongen, hvor du kan få informasjon og kjøpe et stort utvalg av klær og annen merch. Samme sted selger vi boka “Leve havet - Olja, fisken og framtida i Lofoten, Vesterålen og Senja”, av Andreas Liebe Delsett. Ellers på torget er disse organisasjonene representert: Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Miljøagentene og Framtiden i våre hender. 

Er arrangementet rusfritt? 

Ja, arrangementet er naturligvis rusfritt. Det er ikke lov å drikke alkohol på arrangementet. Alkoholservering er avgrenset til serveringsstedene rundt torget. 

Hvor er toalettene? 

Under Folkefesten kan publikum benytte seg av toalettene på Arbeidern og toaletter satt opp i Fengselsparken. Ta kontakt med en trivselsvakt i gul vest, om du lurer på hvor det er. 

Hva foregår på Galleri Lille Kabelvåg under Folkefesten? 

Det er flere ting å oppleve på Galleri Lille Kabelvåg under Folkefesten. Galleriet holder åpent hele dagen. Om du tar deg en tur innom får du mulighet til å se en egen, nylig innsamla utstilling med kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja som tema. Du kan også se bilder laget av barn som deltok på et kunstprosjekt Folkeaksjonen arrangerte i vår. Gjennom dagen vil de ferske videoportrettene av Folkeaksjonister spilles kontinuerlig. I tillegg, og ikke minst, vil man naturligvis kunne oppleve den faste utstillinga på galleriet, med kunst av blant andre Thor Erdahl. 

Hvilke aktiviteter er det for barn på Folkefesten? 

Vi tror barn vil trives med mye av det som skjer lørdag 5. august, både på torget, Galleri Lille Kabelvåg og i Fengselsparken. De som tar turen til fengselsparken vil få med seg Rockeworkshop med Ho Rockeringdama, plakatverksted der man kan lage sin egen plakat og konsert med Moddi og Elin Már. I tillegg kan man kose seg med parkleker. 

Hvem kontakter jeg om det oppstår et problem eller jeg lurer på noe? 

Folkeaksjonen kommer til å ha flere trivselsvakter på området under Folkefesten. De passer på at alt går greit for seg og vil ha på seg gule vester. Slå av en prat med en av dem hvis det er noe du lurer på.  

Kan jeg få refusjon for utgiftene mine? 

For å få refusjon av utgiftene dine, må dette være avtalt på forhånd med Folkeaksjonen. Hvis du har fått avtalt at dine utgifter skal dekkes, se “Hvordan får jeg refusjon?”. 

Hvordan får jeg refusjon? 

For å få refusjon, må du fylle ut et refusjonsskjema. Det er viktig at du tar vare på alle kvitteringer. Du finner skjemaet her

Kan jeg få dekket reise og opphold? 

Folkeaksjonen dekker reise for inntil ti personer fra hvert lokallag. For å få dekket reisen må man ha vært medlem i Folkeaksjonen. Reiserefusjonen må også være godkjent av Folkeaksjonen før du kan få refusjon. Ta kontakt med oss på bente@folkeaksjonen.no. Vi har også dekket opphold for de som tok kontakt først, men alle rommene er nå opptatt. 

Velkommen til Folkefest på torget i Kabelvåg lørdag 5.august! Leve havet!