Lokallagssamling

Folkeaksjonen arrangerer lokallagssamling 5.-7. april i Oslo, og ønsker alle våre lokallag velkommen til interessante seminarer, feiring av 10-årsjubileum og folkefest på Youngstorget!

 

5.-7. april arrangerer Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja lokallagssamling i Oslo i forbindelse med Arbeiderpartiets landsmøte. Denne helga skal Arbeiderpartiet bestemme hva de skal mene om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og vi skal være der for å sørge for at de lander på riktig side av historien. Søndag 7. april arrangerer vi også jubileumsfest på Kulturhuset i Oslo.  

 

April 2019 kan bli en av de viktigste milepælene i Folkeaksjonens historie. Vi har hele veien snakket om at vi skal ”snu Arbeiderpartiet” og at det vil være en seier som legger grunnlaget for et nytt Storting med flertall for vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.

 

Vi har valgt å legge lokallagssamlingen og jubileumsfest til samme helga somArbeiderpartiet har sitt landsmøte. Her har de en gylden mulighet til å følge opp alle lokallag og fylkeslag land og strand rundt som har gjort et vedtak om vern eller vedtak som legger bort kravet til konsekvensutredning. Snur Arbeiderpartiet denne helga blir det dobbel fest og feiring i tillegg til en lokallagssamling hvor vi blant annet kan begynne på diskusjonen om veien videre.

 

Lokallagssamlinga starter den 5. april kl 17.00 på Miljøhuset i Oslo. Det serveres kaffe og kaker fra kl 16.00. I tillegg til folkefest og jubileumsfeiring, vil helga bestå av ulike faglige innlegg og et verksted med tema lokallagsarbeid.

- Havforskningsinstituttet
Om Havforskningsinstituttets store prosjektet for kartlegging av biologisk produksjon utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Bård Lahn, Cicero
Om klimaforhandlinger, klimakvoter og norges rolle i det globale bildet.
Les mer om Bård her.

- Guro Lystad, WWF  
Om usikkerhet rundt lønnsomhet i nye olje og gassprosjekter
Les artikkel av Guro her. 

- Kjell Gjæver, Petroarctic  

Om oljelobbyens syn på Folkeaksjonen


Lørdag 6. April arrangerer vi en folkefest for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Her blir det både konserter, debatter, appeller, kunst, aktiviteter og matservering. Ser mer om folkefesten her.

Lokallagssamlingen avsluttes med en jubileumsfest søndag 7. april. Da vet vi også hvilket vedtak Arbeiderpartiet lander på, men uansett skal vi feire ti år med særdeles vellykket arbeid. Jubileumsfesten skal være på Kulturhuset, og det blir både musikk, mimring og mingling med gamle og nye støttespillere. Vi gleder oss!

 

Folkeaksjonen dekker billigste reise og opphold for tre representanter fra alle registrerte lokallag. Er du som medlem i tvil om ditt lokallag sender representanter kan du ta kontakt. For påmelding, se påmeldingsskjema her.

Om enerom ønskes må det betales et mellomlegg. For medlemmer utover lokallagsrepresentanter som ønsker å delta koster det 400 kr for studenter og pensjonister. Lønnstakere kan gjerne betale mer for å støtte den gode sak.

Se lokallagssamlinga på facebook her.

 

 

 

 

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.