Foto: Cody Duncan

Unge Høyre vil verne Lofoten, Vesterålen og Senja

På Unge Høyres landsstyremøte ble det søndag vedtatt at ungdomspartiet vil gå inn for å verne de sårbare områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet. Folkeaksjonen jubler for vedtaket og håper Høyre vil følge ungdomspartiets strålende eksempel. 

På Unge Høyres landsstyremøte ble det i dag vedtatt at ungdomspartiet vil gå inn for å verne de sårbare områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet. Høyre og Frp er nå de eneste partiene som ønsker en konsekvensutredning, men nå har altså Høyre mistet støtten fra ungdomspartiet i denne saken.

 

- Unge Høyre har gjort en fantastisk jobb ved å komme frem til dette vedtaket, dette er en stor seier. Lofoten, Vesterålen og Senja er matfatet vårt, både lokalt og nasjonalt. Her passerer 70% av fisken vi tar opp fra Norskehavet og Barentshavet. At Unge Høyre nå går inn for å verne de mest sårbare områdene vi har, er et stort steg i riktig retning, sier nestleder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Daniel Weiss. 

 

Weiss understreker også det store potensiale for fornybare næringer i disse områdene, som trenger forutsigbarheten et bredt stortingsflertall kan gi.


- Folk i Lofoten og i landet generelt vil ikke ha oljeboring, og det er stor interesse og potensiale for å utvikle fornybare næringer fremfor oljeutvinning, som fiskeri og reiseliv. Regjeringen fremhever selv i Nordområdemeldingen nettopp dette potensialet, og her har Unge Høyre vist at de har forstått akkurat det. Det er disse næringene og arbeidsplassene vi må satse på, ikke en midlertidig, kortsiktig og miljøskadelig oljeutvinning. Lønnsomheten ved fiskeri har potensiale til å overgå oljeutvinningens, hvis vi forvalter den riktig og legger til rette for det, avslutter Weiss.

 

Les hele vedtaket her