VI VANT!

Lørdag 6. april vil bli stående i historiebøkene som dagen en av Norges største miljøseiere ble vunnet. Folkeaksjonen jubler for APs landsmøtevedtak og gratulerer alle som har i bidratt i kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Lørdag 6. april vedtok landsmøtet til Arbeiderpartet å ikke konsekvensutrede Lofoten, Vesterålen og Senja. Mange års kamp for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er dermed så godt som vunnet, og Folkeaksjonen og mange med oss jubler!

- Dette er en stor dag. Jeg har jobbet for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja hele mitt liv, endelig er seieren et faktum, sier en glad og rørt leder av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Odd Arne Sandberg.

Folkeaksjonen gratulerer Arbeiderpartiet med det gode valget. AP har endelig kommet over på rett side av historien og lyttet til folket og kunnskapen. Vi ser fram til å jobbe sammen med AP i tida som kommer for å fremme alle de fornybare næringene som vi skal leve av i framtida. 

Folkeaksjonen ønsker å takke alle som har bidratt i kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja gjennom mange år. Denne seieren er et produkt av over 20 års kamp og kontinuerlig arbeid for saken, og er et faktum takket være alle som har støttet saken.

- Denne seieren står som et lysende eksempel for hva folkebevegelser kan få til i miljøkampen, og vi håper dette kan være til inspirasjon for andre som jobber over hele verden for å ta vare på havet, sier en strålende fornøyd nestleder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Ingrid Skjoldvær.

Nå skal Folkeaksjonen jobbe videre for at Lofoten, Vesterålen og Senja varig vernes fra petroleumsvirksomhet.

Gratulerer med en historisk helg. LEVE HAVET!