Unge Høyre får tildelt ei oljefri blokk

 

Unge Høyre er med oss og har fått tildelt ei oljefri blokk og har denne begrunnelsen for å beholde disse områda frie for olje; 

-Store deler av olje- og gassressursene må ligge under bakken, både fordi vi skal nå klimamålene og fordi prisen vil bli lavere over tid. Da bør sårbare og verdifulle områder som Lofoten, Vesterålen og Senja stå øverst på listen over steder som skal vernes for petroleumsvirksomhet.

 

Vi er glade for å ha Unge Høyre med oss, og håper selvfølgelig at moderpartiet Høyre tar til fornuft, følger etter og er på lag med ungdommen sin,
for framtida! 

De blå, oljefrie Leve Havet-blokkene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja,  er ett av få norske havområder som fortsatt er oljefritt.
Dette har vi i Folkeaksjonen fått til takket være bred støtte fra organisasjoner, næringslivsaktører og folk over hele landet. 

Ved å gå inn på kartet og trykke på blokkene, finner dere over 50 uttalelser fra bedrifter, organisasjoner og politiske partier som støtter et varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, og som lever godt av og med naturen, uten petroleumsvirksomhet.