Ukas folkeaksjonist: Senjahopen!

Les om hvorfor de rockerne i Senjahopen sier ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. 

Senjahopen består av Thomas James Hough, Kent Remi Gabrielsen, Petter Pogo, Henrik Sandnes og Marius Lerskallen. Bandet har gitt ut to plater, "Bli med på yttersia"(2010) og "Tåra, pess og blod" (2012). De har turnert land og strand, og spilte i forrige uke på Lofoten International Art Festival. Senjahopen har også stilt opp for Folkeaksjonen mang en gang, seinest på Folkefesten i august.

På sin første plate proklamerte Senjahopen at "Det e i Nord-Norge hjertet mitt bor". Her forteller de hvorfor de ikke ønsker oljenæringa velkommen til landsdelen:

 

"Vi nekte å være med i den grådige lemenflokken som storme mot stupet med øran så fullstappa av sedla at all eventuell fornuft prelle av som vatn på gås. Det finnes ikkje ei einaste gullgraverhistorie som ikkje ende med at få har mye, mange har ingenting, og naturen ligg død igjen. I vårres øya e ei konsekvensutredning akkurat som en grapeis av en dansebandtrommis som love å hoppe av i svingen.  Da ber vårres indre kvinnerøst han heller om å ryke og reise, så får det heller stå sin prøve at vi ikkje får gå på restaurant KVÆR dag."

Mer om Senjahopen her