Styret i Folkeaksjonen for perioden 2022-2023

Styret ble valgt av landsmøtet i Kabelvåg, lørdag 18. juni 2022, og har en god balanse av erfarne og nye styremedlemmer.

 

Leder:
Bente Kristine Lorentzen  
Bente er musiker, 34 år gammel og oppvokst i Henningsvær. Hun er utdannet låtskriver og jobber for tiden som musiker i Berlin. Hun har arbeidet med saken lenge, først i Natur og Ungdom og senere i Folkeaksjonen. Fra 2013 til 2016 var hun leder av Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Hun har etter dette arrangert folkefester og arbeidet med flere viktige kampanjer for organisasjonen. 

 

Styremedlemmer:

 

Daniel Weiss 
Daniel kommer fra USA, og har bodd i Norge siden 2011. Han er utdanna forsker innen samfunnsmedisin og jobber med sosial ulikhet, helse og bærekraft, innen akademia og forvaltning.  Weiss er svært opptatt av friluftstliv og naturvern, og har også jobbet med småskala gårdsbruk. 

 

Theo-Amandus Krogstad 
Theo-Amandus er bosatt i Kabelvåg og har engasjert seg i miljøkampen siden han var åtte år via Miljøagentene og Natur og Ungdom. Han er billedkunstner, og bruker kunst som et virkemiddel i kampen for naturen og klimaet. Ellers er han aktiv i den frivillige redningstjenesten både i Røde Kors og Norske Redningshunder. 

 

 

Calum Macintyre 
Calum jobber med kommunikasjon og diverse klimatiltak knyttet til friluftsliv i Sogndal. Han har en mastergrad i climate change management og kommer opprinnelig fra Skottland. De siste seks årene har han bodd i Norge, blant annet i Lofoten hvor han jobbet i Salt med kommunikasjon og som rådgiver. Nå er han freelancer, sykkelbygger og jobber med diverse prosjekter knyttet til friluftsliv og klimatiltak. Han er engasjert i organisasjonen Protect our Winters, som samler snøsportsinteresserte med klimaengasjement. Har utdanning i master i climate change management. Calum er relativt ny i organisasjonen, men har allerede rukket å bli godt kjent med den.

 

Mina Rosenvinge
Mina kommer fra Vestpollen i Lofoten, men har vokst opp i Kabelvåg. Miljøspørsmål har opptatt henne fra tidlig alder og hun har vært aktiv i Miljøagentene og Natur og Ungdom i sin oppvekst, og sitter nå i fylkesstyret til Naturvernforbundet i Nordland. De to siste periodene har hun vært varamedlem til styret i Folkeaksjonen og bisto også sekreteriatet med gjennomføring av prosjekter våren 2022. Hun har et langvarig og sterkt engasjement for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, og mener denne seieren bare er begynnelsen. På fritiden driver hun med seiling, snorkling og musikk. 

 

 

 

Varamedlemmer til landsstyret: 

  1. Ingrid Klein Hedlund, Harstad
  2. Therese Hugstmyr Woie, Tromsø
  3. Roy Willy Hansen, Senjahopen