Styret i Folkeaksjonen for perioden 2021-2022

Styret ble valgt av landsmøtet på Sortland, lørdag 12. juni 2021, og har en god balanse av erfarne og nye styremedlemmer.

 

Leder:

Daniel Weiss (f. 1986) 
Daniel kommer fra USA, og har bodd i Norge siden 2011. Han er utdanna forsker innen samfunnsmedisin og jobber med sosial ulikhet, helse og bærekraft, innen akademia og forvaltning.  Weiss er svært opptatt av friluftstliv og naturvern, og har også jobbet med småskala gårdsbruk. 

 

Tiril Auby (f. 1985)
Tiril er opprinnelig fra Tønsberg men er nå bosatt i Stamsund. Hun er utdannet styrmann og har sitt daglige virke som andrestyrmann på Hurtigruta. 

 

Kaja Marie Nyland (f. 2003) 
Kaja er fra Kabelvåg og er fylkesleder i Nordland Natur og Ungdom. Hun er nå inne som fast medlem i styret, etter et par perioder som vara. Kampen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har hun engasjert seg for siden hun var elleve år.

 

Ingrid Klein Hedlund (f. 1973)
Ingrid er født og oppvokst på Hadseløya, og bor i Harstad. 
Hun jobber som lærer på Rå vidergående, og er aktiv i lokalpolitikken i Harstad.
Etter et par perioder som vara i landsstyret, er hun nå inne som fast medlem.
Ingrid er opptatt av at klima- og miljøkampen ikke er en sak for spesielt interesserte, og er veldig glad for at flere og flere tar et tak for en felles framtid.

 

Bjørnar Nicolaisen 
Bjørnar er fra Andøya, Vesterålen. Han har erfaring fra flere bransjer og er blant annet utdannet fiskeskipper og har en bachelor i økonomi. Som kystfisker har Bjørnar deltatt aktivt i kampen mot oljeindustri på fiskefeltene utenfor LoVeSe siden 2007 og vært medlem av folkeaksjonen siden etableringen i 2009.

 

Harald Lindemann (f. 1951)
Harald er bosatt i Grimstad, gift og 4 voksne barn. Av yrke diakon og familieterapeut.
Harald er opptatt av at kloden vår skal være et godt sted å bo for alle mennesker og dyr. Derfor er kampen om klima og ressursforvaltning viktig. Kunskap, antikorrupsjon og demokrati i vid forstand er virkemidler i kampen.  

 

Sissel Baraa (f. 1953)
Sissel bor på Bleik i Andøy kommune. Hun jobber på biblioteket på Andenes og har vært aktiv i lokalpolitikken fram til 2019. Sissel var  med i Vesterålsaksjonen og har lenge vært en av drivkreftene bak Folkeaksjonen og er i dag lokallagsleder for Andøy.  Hun har tidligere vært både medlem og varamedlem i styret i Folkaksjonen.

Bærekraftig bruk av naturressursene våre, jakt og samisk kultur er noe Sissel er spesielt opptatt av. I kampen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har hennes fokus vært på at verdens siste, store marine matresurser som blir reprodusert her, fortjener evig oljefrie havområder. 

Sissel mener at arbeidet med klima-natur og -miljøvern om ikke alt for lenge bør kobbles sammen med globalt fredsarbeid.

 

Varamedlemmer til landsstyret:

  1. Gine Alida Ellingsen, Sortland/Oslo
  2. Roy Willy Hansen, Senjahopen
  3. Martin Eggen, Vestvågøy
  4. Frid Sørensen, Senja
  5. Ina M Christiansen, Oslo
  6. Mina Rosenvinge, Stavanger
  7. Therese Hugstmyr Woie, Natur og Undgdom, Oslo