Oljeutvinning i nord er et svik mot framtiden

«Uansett om vi liker det eller ei, så er vi nødt til å omstille oss», skriver Fredrik Alexander Fjær Matre, leder av Rogaland Natur og Ungdom og Gute Eiterjord, nestleder i Natur og Ungdom.

Stavanger Aftenblad 31. januar 2017, utdrag fra leserbrev fra Natur og Ungdom. 


Fredrik Alexander Fjær Matre, leder av Rogaland Natur og Ungdom

Rett sørvest for Røst, der programkomiteen (Arbeiderpartiets programkomité, red.anm.) har foreslått oljevirksomhet, ligger verdens største kaldtvannskorallrev. Det er et unikt økosystem i verdenssammenheng med et utrolig antall arter som er avhengig av revet. Både seismikkskyting og faren for oljeutslipp vil true denne fantastiske naturperlen. Like ved, på Værøy og Røst, finner man store fuglefjell hvor 20 prosent av norskekystens hekkende sjøfugler holder til. Lofoten er kjent som det viktigste gyteområ- det for torsk og hyse langs kysten, i tillegg gyter en rekke andre fiskeslag her. Det har vært et veldig godt skreifiske her de siste årene, og området er det viktigste for fiskerne i Vest-Lofoten i sesongen. Sist gang det ble skutt seismikk i Lofoten gikk fisket ned og millioner av kroner gikk tapt. Konsekvensutredning er en direkte trussel mot naturen og lokale arbeidsplasser. 


Gute Eiterjord, nestleder i Natur og Ungdom

Dette er politikernes sjanse til å stå på riktig side av historien. Vi, ungdommen, som må leve med konsekvensene av dagens politiske avgjørelser, kommer til å takke dere for å ta det riktige valget. 


"Nå må Høyre og Ap bestemme seg om de vil stå på rett side av historien."

 

Les hele brevet i dagens utgave av Stavanger Aftenblad.

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.