Oljenæringa er ut!

ØKSNES: – Hvorfor skal Norge jobbe for å få oljenæringa inn i varmen igjen når den i resten av verden er på vei ut?

Utdrag fra artikkel om Folkeaksjonens møte på Myre tirsdag 24. januar 2017. Hele saken kan du lese i dagens utgave av Bladet Vesterålen.

– Vi må kunne se det i et lengre perspektiv. Vi snakker om hva ungene våre skal leve av og da må vi minst kunne se 50 år fram i tid. Olja vil ta slutt og vi ser allerede nå at det er ei næring som er på tur ut.

Fisker Morten Refsaas

– I flere nyttårstaler har forskjellige statsministre minnet oss på om at olja vil ta slutt, den vil ikke vare evig. Hvorfor skal da Norge bruke milliarder av kroner på å få den inn igjen, undrer Wenche Skog Cumming, leder i Oljefritt Lofoten, Vester- ålen og Senja. Tirsdag hadde hun invitert til oljemøte på Myre, og overraskende mange møtte fram på en våt og vindfull kveld. – Jeg gleder meg alltid over at det kommer folk på møtene våre og jeg ber dere alle om å spre all den kunnskap og informasjon dere kan om den næringa dere er inne i, sa hun til de som satt i salen. En del av dem var fiskere og enda flere er med i fiskerinæringa.

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.