Odd-Arne Sandberg fra Kabelvåg valgt som ny leder!

Odd-Arne Sandberg ny leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja avholdt denne helgen landsmøte i Bodø. Organisasjonen har kommet styrket ut av valgkampen og står nå med et solid flertall av folket i ryggen i kampen for et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

  • Det er et flertall mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og utenfor Senja i befolkningen lokalt så vel som nasjonalt. Til og med Høyre og Arbeiderpartiets egne velgere sier nei til denne galskapen! Jeg gleder meg til å få være med på å sette et endelig punktum i denne saken. Lofoten, Vesterålen og Senja må av hensyn til folk, fisk og faglige råd vernes mot petroleumsvirksomhet, sier Odd-Arne Sandberg, nyvalgt leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Havområdene i Lofoten, Vesterålen og Senja er helt unike og spesielt sårbare for eventuelle oljesøl. Blant annet gyter verdens siste store torskestamme her. Sandberg bor i Kabelvåg og lever tett på hav og natur både privat og gjennom jobben som lærer ved Lofoten folkehøgskole. Han syns politikerne bør ta lokalbefolkningen på alvor når de sier at de ikke vil ha oljeinstallasjoner i et av verdens mest produktive matfat.

  • I Lofoten har vi høstet av havets ressurser i utallige generasjoner. Jeg er ikke villig til å ofre all denne rikdommen for noen få år med oljeindustri. Vi i Folkeaksjonen gir oss ikke før politikerne setter hensynet til varige og miljøvennlige arbeidsplasser foran kortsiktig profitt og sier et endelig nei til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Sandberg tar over jobben etter Wenche Cumming fra Sortland. Han har med seg et styre bestående av Ingrid Skjoldvær, Monica Amsen, Daniel Weiss, Sissel Baraa og Lone Nikolaisen.

 

Kontaktinformasjon

Odd Arne Sandberg. Leder Folkeaksjonen Oljeftritt Lofoten Vesterålen og Senja
Tlf. 99041242
Epost. oddarne.sandberg@gmail.com

 

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.