Mai-markeringer mot oljeboring

Street Art, strandtegninger og 1.mai-tog. Motstanden mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja ble mangfoldig markert i mai.

NO OIL på Unstad i Lofoten

Det markeres stadig mostand mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. TV2-programmet "Fly med oss" fikk se et tydelig budskap på surfestranda Unstad i Lofoten. Programleder Arne Hjeltnes var åpenbart klar over at budskapet NO OIL skrevet i sand og tang markerte mostand mot oljeboring utenfor Lofoten.

Se hele klippet fra Unstad her: Oljemotstand på Unstad

 

Pøbel mot oljeboring?

Det er ikke klart om Street Art-artisten Pøbel er for eller mot oljeboring, men hans nye verk "Fiskeren 2014" kan klart tolkes som en kommentar til spørsmålet om oljeboring. Du kan selv se det ved å besøke kaikanten ytterst i Henningsvær i Lofoten.

Les om Pøbels nye verk her: Lofotposten om Pøbels nye verk

 

1. mai

Paroler mot oljeboring var synlig flere plasser i landet under årets 1.mai markering. Her kan du se noen bilder fra markeringer på Sortland i Vesterålen og Svolvær i Lofoten. Har du bilder fra 1. mai tog der du deltok? Send dem gjerne til bente@folkeaksjonen.no

 

Strandrydding i Vesterålen

I juni har det blitt arrangert strandrydding flere plasser i Lofoten og Vesterålen. Folkeaksjonen på Sortland i Vesterålen oppfordrer folk til å delta på arrangementene i regi av avfallselskaper og andre som er opptatt av rene strender. Området fra Senja til Lofoten er fullstappet av fine strender som i løpet av høst og vinter dekkes av plast og annet søppel som flyter inn fra havet.

Les Folkeaksjonen på Sortland sin oppfordring her: Oppfordrer til strandrydding

Send dine bilder til Folkeaksjonen!

Har du deltatt på en markering eller markert din motstand mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja?

Send det gjerne til Folkeaksjonen på e-post til bente@folkeaksjonen.no