Lover kamp for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Folkeaksjonens nyvalgte leder er klar for kamp for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja - Nå bretter vi opp ermene, sier Wenche Cumming

Folkeaksjonens mål er varig vern mot petroleumsaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja, og landsmøtets hovedfokus var å styrke hele organisasjonen og arbeidet fram mot stortingsvalget i 2017. Dette valget vil avgjøre om Lofoten, Vesterålen og Senja skal åpnes for oljeaktivitet eller ikke. Fremskrittspartiet og Høyre vil åpne så fort som mulig, Arbeiderpartiet skal ta saka opp på landsmøtet våren 2017.

- Argumentene for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har bare blitt styrket siden 2013. Det er på tide Arbeiderpartiet lytter til kunnskapen, og vi kommer til å gjøre alt i vår makt for at de skal si ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja på deres landsmøte i 2017, sier Cumming

Folkeaksjonen vil bygge videre på den folkelige motstanden mot oljeboring i matfatet som nå har et flertall, både i befolkningen generelt og i LoVeSe. 40 delegater, fra Alta til Oslo, deltok på landsmøtet, som vedtok en ambisiøs arbeidsplan og styret har fått en klar marsjordre.

- Det er vi som er vinnerlaget, og i 2017 skal vi vinne denne saken nok en gang, avslutter Cumming.

Styret består av leder Wenche Cumming (Sortland) og øvrige styremedlemmer Kristine Wika Haraldsen (Bodø/Oslo), Ingrid Skjoldvær (Sortland/Oslo), Rune Hasselberg (Rana), Odd-Arne Sandberg (Kabelvåg) og Monica Amsen (Andøy)

Hovedkontoret flyttes fra Svolvær til Sortland.