Kutter og knebler Folkeaksjonen

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen og Senja blir av Høyre og Frp tatt ut av statsbudsjettet for 2014. Med det forsvinner en statsstøtte på nærmere på 2,4 millioner kroner.

- Høyre og Fremskrittspartiet knebler med dette Folkeaksjonen sin mulighet til å drive et arbeid for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er et demokratisk problem at vi ikke har de samme ressursene som oljeindustrien å stille opp med, sier fungerende leder i Folkeaksjonen Vågard Erdahl Nyaas

Folkeaksjonen mener regjeringen tøyer stikken svært langt for de forskrifter som er satt for tildelinger til miljøorganisasjoner.

- Vi er svært spente på begrunnelsen for at vi er kuttet ut. Det er etablert objektive kriterier for hvilken organisasjoner som blir tatt med i potten, hvorfor ikke vi lengre oppfyller dem med en ny regjering virker helt uforståelig, sier Nyaas.

Folkeaksjonen håper nå at Venstre og Krf tar opp saken i budsjettforhandlingene. Det kan sikre at Folkeaksjonen kommer tilbake i potten og får økonomiske midler til å fortsette arbeidet sitt.

- Venstre og Krf har allerede vist at de kan innfri i kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå må de vise at de vil kjempe for å beholde oss i tildelingsordningen slik at vi kan arbeide videre for et varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, avslutter Nyaas.

 

For flere kommentarer
Vågard Erdahl Nyaas
Fungerende leder
41 76 44 54