Fortsetter kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

I helga avholdt Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja sitt tredje landsmøte. Landsmøtet feiret seieren, men la også ambisiøse planer for å fortsette kampen. Nyvalgt leder i Folkeaksjonen har stor tro på ny seier ved stortingsvalget i 2017 og lover kamp mot alle som vil gi oljeindustrien frislipp i torskens fødestue.  

Siden stiftelsen i 2009 har Folkeaksjonen hindret olje- og gassvirksomhet i området hele 3 ganger. Sist ved at Venstre og Krf sikret havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeboring de neste fire årene gjennom en samarbeidsavtale med Høyre og Frp. Selv om havområdene foreløpig er sikret er det fremdeles behov for en sterk og stor Folkeaksjon som engasjerer, sprer kunnskap og samler det brede engasjementet for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Siden Folkeaksjonens begynnelse med lokale aksjonsgrupper i 2006 har vi vunnet flere store seire og bevist for omverden at det nytter med et bredt og folkelig engasjement. Fremdeles er det behov for en sterk og stor Folkeaksjon som engasjerer, sprer kunnskap og samler det brede engasjementet for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja , sier Bente Lorentzen, leder i Folkeaksjonen.

Landsmøtet har vedtatt en ambisiøs arbeidsplan for det neste året. Folkeaksjonen skal blant annet fremheve og synliggjøre betydningen av bærekraftig næringsutvikling for regionen Lofoten, Vesterålen og Senja, sikre et bredt engasjement og sterke nettverk og sørge for flere medlemmer til organisasjonen.

- Vi har nå tid og mulighet til å jobbe opp mot lokalt næringsliv og lokalpolitikerne for å sikre at de jobber for en større satsning på de fornybare næringene i regionen. Et nei til oljeboring er et ja til næringer som satser på de fornybare ressursene, sier Lorentzen. 

Landsmøte til Folkeaksjonen fikk også en gladnyhet fra den avgåtte regjeringen. På Skype kunne miljøvernminister Bård Vegar Solhjell fortelle at i statsbudsjettet for 2014 blir det lagt opp til å bevilge nærmere 2,4 millioner til Folkeaksjonen sitt arbeid. 

 

- Dette var helt fantastiske nyheter for oss, vi har hele tiden måtte klare oss med små ressurser. Nå får vi mulighet til å profesjonalisere og styrke organisasjonen. Men våre medlemmer vil fortsatt være det viktigste vi har for å vinne igjen, sier Lorentzen.

 

Med seg i styret har Bente Lorentzen nestleder Vågard Erdahl Nyaas (Kabelvåg/Bergen), styremedlem Wenche Cumming (Sortland), styremedlem Ragnhild Gjærum (Tromsø), styremedlem Odd- Arne Sandberg (Kabelvåg) og styremedlem Ole Berglund (Ballstad).

Bente Lorentzen
Bente Lorentzen kommer fra Henningsvær i Lofoten og er 25 år gammel. Hun har lenge vært aktiv i kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. I Det vil bli olje vist på NRK i 2011 ble Bente Lorentzen fulgt og utspilte en viktig del av dokumentaren.

Bente Lorentzen har tidligere sittet i sentralstyret til Natur og Ungdom og jobbet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

 

 

 

For flere kommentarer
Bente Lorentzen, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
971 68 613

Vågard Erdahl Nyaas, nestleder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
417 64 454