Folkefest på Youngstorget

Lørdag 18.april kl 12.00 blir det folkefest for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja - på Youngstorget i Oslo.

Arbeiderpartiets landsmøte vedtok i 2013 å gå inn for en åpningsprosess for oljeboring, men utsette spørsmålet om åpning til landsmøtet i 2015.  I denne anledning gir vi en smak av LoVeSe i en fest som vil bli lagt merke til.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, Natur og Ungdom og Naturvernforbundet samler støttespillere, samarbeidspartnere, meningsfeller og medlemmer denne lørdagen for å vise Arbeiderpartiets landsmøte at også Arbeiderpartiet må gå inn for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Vis standpunkt mot oljeboring
og bli med på den store folkefesten
på Youngstorget lørdag kl 12!

Meld deg på i facebook-arrangementet og få med oppdatering og nyheter.

Vi bygger en 10 meter lang, og 4 meter høy fiskehjell (nordnorsk tørkestativ for fisk). Du får møte Natur og Ungdom på stand. Miljøagentene har aktiviteter for barn. Naturvernforbundet stiller med deilig havrettsbord. Her blir det mulighet både for å se på, ta på og lære om de forskjellige artene som lever i havet vårt. Det blir fiskekonkurranse for barna og selvsagt mulighet for en deilig smakebit. 

Aktiviteter

I tillegg til taler og appeller får du konsert med Moddi og Æ og Ingeborg Oktober. Du kan skrive en hilsen til Arbeiderpartiet som festes i et fiskegarn som skal overleveres Arbeiderpartiet. Eller hva med å få holde, og ta en selfie med Voksen Torsk - skreien som har egen konto på Facebook og Twitter? @skrei1 #levehavet #torskeselfie. Vi serverer smaksprøver av fiskekaker og tørrfisk i tillegg til havrettsbord.

Program 

12.00 Velkommen v/leder i Folkeaksjonen Bente Kristine Lorentzen
12.15 Moddi spiller
12.45 Arnstein Vestre, leder i Natur og Ungdom
12.55 Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag
13.15 Æ og Ingeborg Oktober spiller
13.45 Mani Hussaini, leder i Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF)
13.55 Gunnar Steinsholt, rådgiver i Fagforbundet
14.05 Kjersti Barsok, 1.nestleder, Norsk Tjenestemannslag
14.15 Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund