Folkefest mot oljeboring

Folkeaksjonen, Natur og Ungdom og X rockeklubb arrangerer folkefest mot oljeboring i Kabelvåg fredag 7. august. Her kommer Erik Solheim, Lars Haltbrekken, Ingeborg Selnes og mange flere! Det blir grilling, lek for barna, foredrag og debatt!

Folkefesten blir den største og sterkeste folkelige markeringen mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja som har funnet sted. Ingeborg Gjærum, leder i Natur og Ungdom og Gaute Wahl, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen åpner folkefesten kl 14.00 på fredagen.

Det blir foredrag på Galleri lille Kabelvåg og den videregående skolen, som ligger sentralt til i Kabelvåg. Her vil det være mulig å lære mer om oljeboring og de naturverdiene som finnes i Lofoten og Vesterålen. Itilegg vil det være foredrag om hvordan påvirkning olja har på verdens klima og hva som kan gjøres lokalt for å stoppe planene om oljeboring.

Politisk debatt

Kl 15.00 blir det partipolitisk debatt på torget, her stiller Erik Solheim (SV), Torstein Dahle (Rødt), Gunnar Kvassheim (V), Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Line Henriette Holten Hjemdal (Krf), Tord Lien (Frp), Jonni Solsvik (H) og Tor Arne Strøm (Ap).

 

Ingeborg Selnes, Dag Kajander, My Little Pony, Petter Carlsen og Kråkesølv vil stå for de musikalske innslagene under folkefesten.

Se hele programmet for folkefesten her og si ifra om at du kommer på Facebook!

Velkommen!

Inviter gjerne dine venner og bekjente, ved å sende dem en e-post