Folkeaksjonen feirer i kveld den femte seieren for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Mandag kveld ble det klart. Lofoten, Vesterålen og Senja forblir et oljefritt område. Folkeaksjonen jubler og roser Venstre og Kristelig Folkeparti for innsatsen i sonderingene. Samarbeidsavtalen mellom de fire paritene legger til grunn at det ikke skal åpnes for oljevirksomhet de neste fire årene.

Dette er den femte, men absolutt ikke den siste seieren vi skal vinne sier, en fornøyd nestleder, Vågard Erdahl Nyaas.

Meningsmålingene har jevnt over vist et flertall i befolkningen mot oljevirksomhet i disse områdene, både lokalt og nasjonalt. Samtidig har mange gitt uttrykk for at «olja kommer uansett».

- Dette viser at det nytter å engasjere seg. Alle i folkeaksjonen har gjort en formidabel innsats for å synliggjøre ovenfor folk og politikere hvor viktig et oljefritt Lofoten,Vesterålen og Senja er, sier Bente Lorentzen, styremedlem og innstilt som ny leder i Folkeaksjonen

 

Landsmøtet til Folkeaksjonen vil foregå lørdag 12.oktober 2013 på Sortland, i Vesterålen. Her vil det være en stor feiring samtidig som vi vil legge planer for å vinne neste seier.

- Dette er en seier for fiskerne, miljø, klima og regionene som nå kan fortsette å utvikle et bærekraftig og fremtidsrettet næringsliv. - sier leder i folkeaksjonen Bjørn Kjensli.

 
Kontaktinformasjon:

Vågard Erdahl Nyaas
Nestleder
mobil: 41 76 44 54

Bente Lorentzen
Styremedlem og innstilt av valgkomiteen som ny leder i Folkeaksjonen
mobil: 971 686 13

Bjørn Kjensli, Leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
Mobil 908 21 817 eller 75 65 47 89

 
Fra samarbeidsavtalen:
Punkt 4. Partiene er videre kommet til enighet om følgende punkter:
"c. lkke åpne for petroleumsvirksomhet, eller konsekvensutrede iht petroleumsloven, havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2013-2017, og ikke iverksette petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerak eller på Mørefeltene. Det etableres en miljøbase/oljevernbase i Lofoten og Vesterålen"