Folkeaksjonen er reddet fra budsjettkutt

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja blir likevel ikke kuttet fra Statsbudsjettet. Det er klart etter at forhandlingene mellom Venstre, Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet er over.

Det var den rødgrønne Regjeringen som hadde foreslått å bevilge 2,4 millioner kroner til Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Det beløpet ble imidlertid fjernet helt etter at Høyre og Fremskrittspartiet tok over regjeringskontorene. Men nå er Folkeaksjonen tilbake i budsjettet.

- Det er mange som skal ha æren for denne bevilgningen til Folkeaksjonen. At det gode utgangspunktet fra SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet blir videreført med hjelp fra Venstre og Kristelig Folkeparti, er vi svært takknemlig for, sier Vågard Erdahl Nyaas, fungerende leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. 

For Folkeaksjonen gir dette helt nye muligheter. Dette er første gang de er inn på statsbudsjettet. Miljøverndepartementet har kriterier om at organisasjoner som skal få støtte som miljøvernorganisasjon må være over fire år gammel, noe Folkeaksjonen nå oppfyller. 

 

- Dette gir oss helt klart noe nye mulighet til å drive vårt arbeid mot oljevirksomhet i de mest sårbare og unike havområdene langs norskekysten. Med disse pengene kan vi få gjennomført mye av det vi tidligere har måtte nedprioritere, sier Nyaas.

Nyaas tar også tildelingen som et signal på at Folkeaksjonen har gjort en god jobb. Den 17. januar 2014 feirer de fem år og har allerede vunnet fem ganger over oljeindustrien i kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Til tross for at vi er en relativ ung organisasjon har vi klart å utrettet mye. Vi kjemper en ujevn kamp, men klarer å nå igjennom, sier Nyaas. 

For flere kommentarer

Vågard Erdahl Nyaas, fungerende leder

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

417 64 454