Flere tiår gammel debatt fortsatt populær hos folket

På Kystens hus i Tromsø gikk debatten om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Nordlys konkluderer med at den mange tiår gamle debatten fortsatt er like heit. 

Foto: Mathilde Torsøe

Det rapporteres at leder av Folkeaksjonen Oljefritt LoVeSe og oljeministeren ikke var enige om særlig mye torsdag kveld. Debatten var en del av Open Arctic-programmet til Arctic Frontiers, og var også i regi av avisa Nordlys. Det skriver avisa Nordlys.


16-åringene Samuel Andersen og Aleksandra Seljeseth var også til stede. - Debatten var veldig informativ, og debattantene veldig flinke, sa Andersen. - Men det var kanskje litt mange gamle menn med i siste panel. Kvinnene i første panel var et friskt pust, sa Seljeseth og smilte.


Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Søviknes hentet mye støtte fra en fersk forskningsrapport.

- Her kommer det tydelig fram at oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja ikke utgjør noen fare for fiskeartene her. Rapporten er laget av våre beste forskere ved UiT, og må tillegges verdi, sa Schjøtt-Pedersen.

Utsagnet ble møtte av ironisk latter av Ingrid Skjoldvær i Natur og Ungdom og Cumming i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.


Les hele artikkelen i Nordlys - http://www.nordlys.no/arbeiderpartiet/oljebransjen/politikk/flere-tiar-gammel-debatt-fortsatt-popular-hos-folket/s/5-34-559519

 

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.