Fest for Fesken i Bergen

Etter å ha arrangert "Fest for fesken" i Lofoten og Trondheim, er Folkeaksjonen igjen klar for å feire havet og fisken. Denne gangen i Bergen!

Onsdag 14. november kommer folkefestturneen "Fest for Fesken" til Café Opera i Bergen! Dette er en feiring av at havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja har fått være i fred fra oljeboringa, og at stadig flere er for ei oljefri framtid i regionen. Kvelden byr på et spennende program:

- Havforskningsinstituttet kommer for å gi oss faglig sammendrag og sine offisielle råd
- Leder av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja holder appell
- Konsert med den nordnorske folkrap-duoen OPPHAV
- Klimapoesi 

Det blir med andre ord gode samtaler og god stemning. Og alt er gratis! Kommer du?
Følg med på Facebook-arrangementet vårt: https://www.facebook.com/events/238811706811505/ "


SAKEN
Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja ble like etter nyttår midlertidig freda for oljeaktivitet denne regjeringsperioden. Den siste tiden har vi gledet oss over nyhetene om at flere og flere av APs fylkeslag og lokallag og sterke krefter i Unge Høyre går imot petroleumsutvinning i de sårbare områdene. Alt i alt er dette viktige steg på veien til varig vern, og en seier for fiskeriene, naturen og miljøet. Men vi gir oss ikke før et varig vern er på plass! Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja ønsker å feire fremgangen i saken og fortsettelsen av kampen med en fest for fisken, havet og folket! Velkommen til konsert og gode samtaler!

OPPHAV
Opphav (tidligere Nuorta & Louisa) gjør en salig blanding av rap, slampoesi og visemusikk og kan best beskrives som folkrap. De skriver om alt fra vaskerutiner i kollektivet - til det store mystiske universet/kjærligheten - til fiskeripolitikk og oljeboring i Lofoten.