Bli med på sommerseilas - få plasser igjen!

Nå er det kun fire plasser igjen på SeilNorges sommerseilas langs verdens vakreste og reneste kyst. Turen starter i Henningsvær 19. juli og avslutter i Tromsø søndag 26. juli. På denne turen blir du rik på opplevelser og minner for livet! 

Bli aktiv eller start et lokallag!

Er det ikke lokallag der du bor, og du ønsker jobbe aktivt for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja – ja da kan du starte et eget lokallag!
Fra Henningsvær i Lofoten i sør, langs kysten til Tromsø i nord. Underveis lærer du om de unike områdene vi seiler gjennom, og du får være med på fantatiske naturopplevelser med fjelltur på Møysalen, surfing og kajakpadling, og mye, mye mer.

 


Ta gjerne kontakt for en prat om det er noe du lurer på.

Velkommen om bord!

Informasjon og påmelding

Turen på Facebook 

  

Foto: Reiner Schaufler

Dette er ikke et dagligdags syn ved Kråkeslottet på Senja. Plassen hvor hvalene kommer så nærme som 50 meter fra land, selene leker seg i fjæra og ørna speider i lufta. Fotograf Reiner Schaufler (senjafoto.no) var så heldig å forevige dette øyeblikket. Han forteller at dette ble en svært spesiell opplevelse da han nærmet seg, og denne hvalrossdama prøvde å puste han bort -og nok aldri har vært i nærheten av en tannbørste eller dentastix. Vi gleder oss til å legge til kai her under vår tur fra Lofoten, til Vesterålen,  Senja og Tromsø! Vi har 4 plasser igjen på denne turen -kanskje vil du oppleve dette sammen med oss? 

 

 

Turprogram dag-til-dag

Start: Henningsvær, søndag 19. juli, ettermiddag.
Slutt: Tromsø, søndag 26. juli, formiddag.

Søndag – seminar i Henningsvær og seilas til Laukvikøyene naturreservat 
Åpningssymposie om det spektakulære dyre- og naturlivet i Lofoten, Vesterålen og Senja.
Seilas til Sydalspollen eller Laukvikøyene som er et viktig område for sjøfugl.  Oppankring i uthavn. På kvelden får du oppleve et audioeventyr i båten og får høre lyder fra havet. Dette i samarbeid med Heikke Vester, OceanSounds.

Mandag – havlytting og seilas inn Lonkanfjorden 
På morgenen lytter vi etter dyrelyder i havet med lytteutstyr sammen med Heikke Vester.   Lunsjen tar vi ute på bølgene blå. Etter lunsj setter vi seil og seiler innover mot Hinnøya og inn Lonkanfjorden. Lonkanfjorden vil være utgangspunktet for toppturen på Møysalen neste dag. Turen går gjennom Møysalen nasjonalpark som ble grunnlagt i 2003.

Tirsdag – topptur på Møysalen
På morgenen tar vi fatt på Møysalen; kanskje den flotteste fjellturen i hele Nord-Norge. Fjellet ruver som det høyeste i Lofoten og Vesterålen med sine 1262 meter over havet. 
Tilbake i båtene på ettermiddagen seiler vi videre nordover i retning Vesterålen og Andøya. Avhengig av vind og forhold sover vi i uthavn denne natten om vi ikke kommer oss helt til Stø på nordspissen av Langøya i Vesterålen. 

Onsdag – surfing, padling, og gåtur på Bleik på Andøya
På morgenen blir du med nordover til Bleik på vestsiden av Andøya, hvor øya reiser seg rett opp av havet bak de lange og unike strendene. På Bleik får du surfe, padle eller bade, og du kan gå fotturer blant de 3000 år gamle fangstgropene med sine 300 meter lange sperregjerder. Fangstgropene ble brukt av steinaldermenneskene for å fange villrein. 
Etterpå slapper du av på kafeen på Bleik som er den hyggeligste i hele Vesterålen!
Overnatting i indre havn på Bleik.

Torsdag – hval- og sjøfuglsafari på Andøya og seilas over Andfjorden til Hamn i Senja
På morgenen kaster vi loss og seiler indre lei til Andenes. Her får vi guide fra Andenes Sea-Safari og drar nordover til stedet der havbunnen går bratt fra 2000 meter til 100 meter og hvor det er store sjanser for å se hval. På ettermiddagen seiler vi videre over Andfjorden og til Hamn i Senja med sitt herlige havnebasseng, badesjark og nydelige mat! Overnatting på Hamn.

Fredag – fjelltur ved Hamn og minifestival på Kråkeslottet
På morgenen blir du med på fjelltur, kajakk eller surfebrett i havnebassenget på Hamn. Tidlig ettermiddag seiler vi over Bergsfjorden til Kråkeslottet nord i Bergsfjorden. Det gamle fiskemottaket har blitt en viktig kulturinstitusjon på Senja, og på ettermiddagen får du oppleve en mini Kråkeslottfestival. Kanskje får vi også til en workshop og et faglig innhold her (to be decided).

Lørdag – full seildag til Tromsø
På morgenen setter vi seil nordover rundt Senja med kurs for Tromsø. Vi fisker på veien og ved ankomst i Tromsø lager vi  middag av fangsten om bord i båten. På kvelden blir det dans på Verdensteateret til de sene nattetimer. 

Søndag - frokost og utvask
Takk for en flott, innholdsrik, engasjerende og fantastisk tur! Fra «Nordens Paris» er mulighetene og veiene videre mange. 

 

Turen er utviklet i samarbeid med 
Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.