Barske gleder

Vår samarbeidspartner SeilNorge ønsker velkommen om bord til en lærerik og aktiv ferieuke, fra det alpine Lofoten og inn i det arktiske Norge. 24.-31. juli arrangeres det økoseilas i Lofoten, Vesterålen og Senja.  

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.
Dette er turen for deg som vil utforske Lofoten, Vesterålen og Senja, og oppleve områdets rike fugle- og dyreliv på nært hold!

 

Turprogram dag-til-dag

Start: Svolvær, søndag 24. juli, ettermiddag.
Slutt: Tromsø, søndag 31. juli, formiddag.
Mer informasjon og booking på SeilNorge

Se film fra turen


Søndag – seminar i Svolvær og seilas til Laukvikøyene naturreservat 
Åpningsseminar om det spektakulære fugle- og dyrelivet i Lofoten, Vesterålen og Senja.

På ettermiddagen heiser vi seil. Avhengig av vind og strøm går vi enten først mot Henningsvær og opp Gimsøystrømmen, eller vi seiler nordover opp igjennom Raftsundet og forbi Trollfjorden.  På kvelden ankrer vi opp i uthavn og tilbringer kvelden.

Mandag – seilas mot Hinnøya og Lonkanfjorden 
Etter frokost lager OceanSounds fra Henningsvær et audioeventyr i båten og spiller lyder fra havet. Etter lunsj setter vi seil innover mot Hinnøya og inn Lonkanfjorden. Lonkanfjorden er utgangspunktet for toppturen på Møysalen neste dag og inngår i Møysalen nasjonalpark som ble grunnlagt i 2003.

Tirsdag – topptur på Møysalen
På morgenen tar vi fatt på Møysalen; kanskje den flotteste fjellturen i hele Nord-Norge. Fjellet ruver som det høyeste i Lofoten og Vesterålen med sine 1262 meter over havet. Tilbake i båtene igjen på ettermiddagen seiler vi nordover i retning Vesterålen og Andøya. Avhengig av vind og forhold sover vi i uthavn denne natten eller kanskje vi kommer helt til Stø på nordspissen av Langøya i Vesterålen.

Onsdag – seilas og surfing, padling, gåtur på Bleik på Andøya
På morgenen seiler vi på vestsiden av Andøya som reiser seg rett opp av havet bak de lange og unike strendene. På Bleik kan vi surfe, padle og bade, og vi kan gå fottur blant de 3000 år gamle fangstgropene med sine 300 meter lange sperregjerder som ble brukt av steinaldermennesker for å fange villrein. Og vi kan slappe av på kafeen på Bleik som er den hyggeligste i hele Vesterålen!:) Overnatting i indre havn på Bleik.

Torsdag – hval og sjøfugl-safari på Andøya og seilas over Andfjorden til Hamn i Senja
Fra morgenen seiler vi indre lei til Andenes. Her får vi med oss en guide fra Andenes Sea-Safari og seiler til stedet der havbunnen går bratt fra 2000 meter til 100 meter og hvor det er store sjanser for å se hval. På ettermiddagen seiler vi over Andfjorden og til Hamn i Senja med sitt herlige havnebasseng, sin deilige badesjark og god mat! Overnatting på Hamn.

Fredag – fjelltur ved Hamn og mini-festival på Kråkeslottet
På morgenen fjelltur, kajakk eller surfebrett i havnebassenget på Hamn. Tidlig ettermiddag seiler vi over Bergsfjorden til Kråkeslottet nord i Bergsfjorden. Det gamle fiskemottaket Kråkeslottet har blitt en viktig kulturinstitusjon på Senja, og denne ettermiddagen tar vi oss en mini-Kråkeslott festival. Kanskje får vi til en workshop og et faglig innhold her (to be decided).

Lørdag – full seildag med seilas til Tromsø
På morgenen setter vi seil nordover rundt Senja med kurs for Tromsø. Kanskje vi får noe fisk på veien og ved ankomst i Tromsø lager vi sjømat-middag om bord i båten. På kvelden blir det avslutningsdans på Verdensteateret til de sene nattetimer.

Søndag - frokost og utvask
Takk for en flott, innholdsrik, engasjerende og fantastisk tur!:) Fra «Nordens Paris» er mulighetene og veiene videre mange. 

Programmet er utviklet i samarbeid med Folkeaksjonen for et Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.