74 varder for et oljefritt Lofoten Vesterålen og Senja

For tiende året på rad har det i dag blitt tent varder over hele landet for å vise det folkelige engasjementet for å få et klart vedtak om et oljefritt Lofoten Vesterålen og Senja. Også rundt om i verden har folk vist sin støtte.

- Fra Alta og Kabelvåg til Colorado og Bangladesh gir folk klar beskjed om at tida har kommet for å si nei til olje og ja til ei fornybar framtid. Hvis ikke Norge kan la Lofoten, Vesterålen og Senja være oljefritt, hvem skal da la oljen ligge? sier Odd Arne Sandberg Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja), Silje Ask Lundberg (Naturvernforbundet) og Gaute Eiterjord (Natur og Ungdom).

På Arbeiderpartiets landsmøte i april blir saken om oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja nok en gang gjenstand for debatt. 10 av 15 fylkeslag i Arbeiderpartiet har foreløpig vedtak mot oljevirksomhet i disse områdene. Delegatfordelingen viser at disse fylkene har 213 av 300 delegater på landsmøtet. Nå krever Folkeaksjonen og miljøbevegelsen at Arbeiderpartiet snur.

- I april har Arbeiderpartiet en gylden mulighet til å stille seg på riktig side av historien. Vi forventer at de lytter til folket og kunnskapen og sier ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja en gang for alle, sier Odd Arne Sandberg, Silje Lundberg og Gaute Eiterjord.

Dersom Arbeiderpartiet snur er det bare Høyre og Fremskrittspartiet på Stortinget som vil åpne områdene for oljevirksomhet. Flertallet på Stortinget vil da være mot åpning, og saken vil bli lagt død.

Her finner dere bilder og video fra vardebrenningene

Her er et kart som viser hvor det vil være markeringer. Den fullstendige lista over vardebrenninger ligger her: https://folkeaksjonen.no/vardebrenning-2019

 

For ytterligere kommentarer:

Odd Arne Sandberg, Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja - 990 41 242

Gaute Eiterjord, Natur og Ungdom - 468 92 288

Silje Ask Lundberg, Naturvernforbundet  - 913 31 729