1. mai for et varig oljefritt LoVeSe

Folkeaksjonen ser fram til 1. mai, og hever nok en gang parolene høyt for et varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. For fornybare og bærekraftige arbeidsplasser, og for det fantastiske og verdifulle havet vårt.

1. mai er en viktig dag for Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Parolen vår om et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har hatt mange bak seg i 1. mai-tog rundt om i landet i årevis. Vi har holdt denne fanen høyt siden Folkeaksjonens start i 2009. Enkelte plasser har den vært omdiskutert og skapt splid, men gjennom årene har vi opplevd stadig større tilslutning. Våre argumenter for å sette natur, og bærekraftige og framtidsrettede næringer foran oljeindustrien i disse havområdene har nådd fram.
 

I år fyller Folkeaksjonen 10 år, og vi har fått en fantastisk bursdagsgave; for første gang kan vi endelig gå under parolene våre med et stortingsflertall i ryggen. Arbeiderpartiets flotte og klare vedtak fra landsmøtet i april som legger bort kravet om konsekvensutredning sikrer dette.

Men til tross for et fantastisk vedtak, må fanene våre fortsatt holdes høyt. Oljelobbyen, Høyre og Fremskrittspartiet maner fremdeles til kamp for å sette i gang en åpningsprosess. Folkeaksjonens mål er varig petroleumsfrie områder utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, og denne saken må vi kjempe for fram til Stortingsvalget i 2021.

 

I år på 1. mai skal vi feire at vi har fått Arbeiderpartiet på laget. Det er stor seier for havet, kysten og alle som driver med bærekraftige næringer basert på våre fantastiske og evigvarende ressurser. Sammen med AP og våre andre trofaste støttespillere, går vi videre under parolen på 1. mai for vise at vi fortsetter kampen til vi har et endelig og varig oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.
 

LEVE HAVET OG GOD 1. MAI TIL ALLE!
 

 

- Odd Arne Sandberg,

Leder av Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

 

 

Se hvor i landet Folkeaksjonen hever paroler her

 

Følg arrangementet på facebook

 

 

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.