Aktiviteter 2019

Vi planlegger ulike nasjonale arrangementer jubileumsåret 2019. Her er en oversikt over planlagte arrangementer i tiden som kommer.

Jubileumsfeiring - 17. januar og hele resten av året!

17. januar fyller Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja 10 år. Vi feirer jubileumet med ulike markeringer utover hele året for å markere at Lofoten, Vesterålen og Senja har forblitt oljefritt siden aksjonens start i 2009. Vi oppfordrer alle lokallag og engasjerte til å lage en liten, lokal markering for å feire fortsatt oljefrie havområder! Mer info om arrangementer i forbindelse med jubileumsåret 2019 finner du her.
Vardebrenning - 9. mars

Før i tida ble varder eller veter som de ble kalt, tent på fjelltopper særlig langs kysten for å varsle fare og ufred. Vardebrenning var et effektivt kommunikasjonssystem som gjorde at man kunne nå raskt fram med et viktig budskap til folk ytterst på skjær og innerst i fjorder.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har tradisjon for å brenne varder hvert år for å varsle om at havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er trua. 9. mars inviterer Folkeaksjonen igjen til vardebrenning over det ganske land. Denne gangen tenner vi varder for å feire 10 oljefrie år - en seier, men vi varsler også om at faren enda truer, kampen er ikke over. Ved å brenne varder over hele lander, viser vi at vi vil fortsette å kjempe for å ta vare på det verdifulle og sårbare havet vårt. Og vi kommer til å varsle om ufred og fare hvert år helt til LoVeSe blir varig freda for petroleumsvirksomhet!

Folkeaksjonen ønsker folk over hele landet hjertens velkommen til å bli med og brenne varde/vete for et oljefritt LoVeSe. Vi oppfordrer alle lokallag til å arrangere en vardebrenning der de bor. Les mer om arrangementet og hvordan du kan være med og arrangere vardebrenning her.


 

Lokallagssamling og Jubileumsfest - 4.-7. april 

Mer info om arrangementene kommer!


 

1. mai-parole for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja 

Hvert år går flere i 1. mai-tog under parolen Oljefritt Lofoten,Vesterålen og Senja. Vi håper så mange som mulig vil delta i tog rundt om i landet, og gå under en parole for oljefrie havområder dersom det er en slik i ditt lokale 1.mai-tog. Vi er gjerne behjelpelige dersom noen ønsker å organisere en parole lokalt. Les mer om arrangementet og finn oversikt over hvor det blir 1. mai-paroler for oljefritt LoVeSe her. 

 

Vi håper så mange som mulig tar del i jubileumsåret 2019 og feirer et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja sammen med oss! 

LEVE HAVET!

 

 

Lik oss på Facebook: