Aktiviteter 2021

Vi forholder oss til regjeringas gjeldande covid-19 regler. Dette er ein oversikt over datoer for arrangement 

13.mars    Vardebrenning

Før i tida ble varder eller veter som de ble kalt, tent på fjelltopper særlig langs kysten for å varsle fare og ufred. Vardebrenning var et effektivt kommunikasjonssystem som gjorde at man kunne nå raskt fram med et viktig budskap til folk ytterst på skjær og innerst i fjorder.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har tradisjon for å brenne varder hvert år for å varsle om at havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er trua.
13.mars, i valgåret 2021, oppfordrer vi dere til å ha vardebrenning med kohorten. I hagen, i skogen eller på ein fjelltopp. Ta bilder og del det med oss. 

Mer info kommer.

 

 

1. mai   Paroler for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja 

Hvert år går flere i 1. mai-tog under parolen Oljefritt Lofoten,Vesterålen og Senja. Om det blir 1.mai arrangement i år håper vi selfølgelig at så mange som mulig vil delta i tog rundt om i landet, og gå under en parole for oljefrie havområder dersom det er en slik i ditt lokale 1.mai-tog. Vi er gjerne behjelpelige dersom noen ønsker å organisere en parole lokalt. Mer info her.

 

 

Landsmøte 2021 11.-13.juni i Vesterålen

Landsmøtet 2021 er planlagt til 11.-13. juni i Vesterålen. Vi håper å kunne gjennomføre møtet fysisk, men vil legge til rette for digitale løsninger.  

 

 

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.