Aktiviteter 2019

Vi planlegger ulike nasjonale arrangementer jubileumsåret 2019. Her er en oversikt over planlagte arrangementer i tiden som kommer.

17. januar   Jubileumsfeiring


17. januar fyller Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja 10 år. Vi feirer jubileumet med ulike markeringer utover hele året for å markere at Lofoten, Vesterålen og Senja har forblitt oljefritt siden aksjonens start i 2009. Vi oppfordrer alle lokallag og engasjerte til å lage en liten, lokal markering for å feire fortsatt oljefrie havområder! Mer info her
9. mars   Vardebrenning

Før i tida ble varder eller veter som de ble kalt, tent på fjelltopper særlig langs kysten for å varsle fare og ufred. Vardebrenning var et effektivt kommunikasjonssystem som gjorde at man kunne nå raskt fram med et viktig budskap til folk ytterst på skjær og innerst i fjorder.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har tradisjon for å brenne varder hvert år for å varsle om at havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er trua. 9. mars inviterer Folkeaksjonen igjen til vardebrenning over det ganske land. Denne gangen tenner vi varder for å feire 10 oljefrie år - en seier, men vi varsler også om at faren enda truer, kampen er ikke over. Ved å brenne varder over hele lander, viser vi at vi vil fortsette å kjempe for å ta vare på det verdifulle og sårbare havet vårt. Og vi kommer til å varsle om ufred og fare hvert år helt til LoVeSe blir varig freda for petroleumsvirksomhet!

Folkeaksjonen ønsker folk over hele landet hjertens velkommen til å bli med og brenne varde/vete for et oljefritt LoVeSe. Vi oppfordrer alle lokallag til å arrangere en vardebrenning der de bor. 
Mer info her.

 

 

4.-7. april   Folkefest for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Arbeiderpartiet holder sitt landsmøte på Youngstorget i Oslo 4.-7.april. I den anledning arrangerer miljøbevegelsen en heidundranes fest over flere dager på Youngstorget. Vi vil vise at Arbeiderpartiet må bli med på laget og vedta et oljefritt LoVeSe. Mer info her.

 

 

5.-7. april   Lokallagssamling

Folkeaksjonen arrangerer lokallagssamling 4.-7. april i Oslo, og ønsker alle våre lokallag velkommen til interessante seminarer, feiring av 10-årsjubileum og markeringer i forbindelse med APs landsmøte.
Mer info her

 


7. april   Jubileumsfest


 

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja ønsker alle velkommen til jubileumsfest den 7. april på Kulturhuset i Oslo! Mer info her.

 

 

1. mai   Paroler for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja 

Hvert år går flere i 1. mai-tog under parolen Oljefritt Lofoten,Vesterålen og Senja. Vi håper så mange som mulig vil delta i tog rundt om i landet, og gå under en parole for oljefrie havområder dersom det er en slik i ditt lokale 1.mai-tog. Vi er gjerne behjelpelige dersom noen ønsker å organisere en parole lokalt. Mer info her.

 

 

31. mai - 2. juni   Landsmøte 2019

31. mai til 2. juni er det duket for Folkeaksjonens landsmøte. Det tar sted på Senja.
Mer info her.

 

 

Vi håper så mange som mulig tar del i arrangementene som kommer i jubileumsåret 2019, og feirer et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja sammen med oss!  
 

LEVE HAVET!

 

 

 

Bli medlem i Folkeaksjonen!

Det viktigste du kan gjøre er å støtte Folkeaksjonen ved å bli medlem. Da støtter du arbeidet vårt både politisk og økonomisk.