Reise og opphold

Lofoten er et svært attraktivt reisemål om sommeren. Mange hoteller og rorbuer er allerede fullbooket, så det er viktig å være tidlig ute med bestilling av både reise og overnatting.


Bestill plass i rorbu gjennom Folkeaksjonen
Medlemmer i Folkeaksjonen kan bestille overnatting i rorbu via Folkeaksjonen. Rorbuene er plassert i Kabelvåg og i vakre Sanvika utenfor Kabelvåg.
Folkeaksjonen organiserer skyss til og fra rorbuene til Folkefesten og tilhørende arrangement.

NB! Fristen for å bestille via Folkeaksjonen var 25.mai, men ta kontakt om du ikke finner andre plasser så skal vi forsøke å hjelpe deg
Send epost til kjersti@folkeaksjonen.no med navn og antall personer.


Reise til Lofoten
Det er mange veier til Svolvær i Lofoten. Den vakreste veien er via tog og båt, men har du knapt med tid er det gode flyforbindelser rett i nærheten. NB! Det blir fort utsolgt, så vær tidlig ute!


Båt, buss - tog, bil og sykkel
De fleste som reiser til Lofoten langveis fra kommer via Bodø. Fra Bodø kan du ta hurtigruten, hurtigbåt eller ferge hvis du har med egen bil.

  • NSB kjører toget hele veien fra Oslo, Trondheim og alle plasser på veien til Bodø - fra Bodø kan du ta båt eller fly over Vestfjorden til Svolvær.
  • Hurtigruten  ankommer Svolvær hver kveld fra både nord og sør. Kommer du fra Kirkenes eller Bergen? Hurtigruten tar deg med langs hele kysten. 
  • Hurtigbåten bruker cirka 3,5 timer fra Bodø over Vestfjorden til Svolvær. I sommermånedene kan det være fullt, så det lønner seg å forhåndsbooke billetter via Torghatten Nord.
  • Ferga til Moskenes har plass til mange biler og sykler. Ønsker du å se hele Lofoten fra Å til Svolvær, så er en reise fra Bodø via Moskenes en opplevelse. Torghatten Nord finner du rutetider og priser. Forhåndsbooking anbefales.
  • Buss - www.177nordland.no kan du finne bussruter for reise til og fra LofotenFly
Gjennom Widerøe kan du booke billett helt frem til Svolvær eller Leknes. De fleste reisene går via Bodø lufthavn og både SAS og Norwegian flyr hit.
Fra flyplassen
: På www.177nordland.no kan man finne buss-forbindelser. I tillegg har både AVIS og Hertz utleie av bil for de som ønsker å farte litt rundt.

  • Harstad/Narvik (Evenes) lufthavn ligger omlag 2-3 timer fra Svolvær. Både Norwegian og SAS flyr hit. 
  • Svolvær lufthavn ligger omlag 20 min fra Svolvær sentrum. 
  • Leknes lufthavn ligger halvannen time med bil fra Svolvær.