Vi publiserer her uttalelsene fra landsmøtet 2017. Andre uttalelse handler om styrking av oljevernberedskapen.

Vi gjengir her innholdet i dagens brev fra Steinar Jonassen i Nordland Fylkes Fiskarlag, som har blitt sendt til Storting og departement. Landets viktigste næring prøver på denne måten nok en gang å vekke myndighetene opp til virkeligheten.

På tolv år er det til nå skrevet over nitti rapporter som omhandler tema som er relevant for spørsmålet om utvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

I dagens kommunestyremøte ble det bestemt, med overveldende flertall, at Vågan kommune går imot åpningsprossessen for oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Er innsatsen verdt risikoen å hente opp olje og gass fra områdene utafor LoVeSe? Nei, mener Gaute Wahl, tidligere leder i Folkeaksjonen.

Norges Kystfiskarlag avdeling Bø avviklet sitt årsmøte 13. november 2016, og fattet et vedtak om fortsatt oljefritt LOVESE, melder leder Stig Pedersen

Turistnæringen er avhengig av en natur i området som bevares som “ren og uberørt”, i tillegg er man avhengig av en fiskerinæring for å bevare fiskeværene.

Fisk er definitivt en av Norges gullgruver, og verdien vil fortsette å øke i årene fremover. Sjømatrådet forteller de vil i årene framover blant annet satse på økt eksport av torsk til Kina og laks til andre markeder i Asia, der flertallet av verdens middelklasse bor om ti-femten år.

​Fiskeri representerer en ren, miljøvennlig og lokal næring basert på fornybare ressurser, som gjennom flere tusen arbeidsplasser gir grunnlag for bosetting langs hele den nordnorske kysten.

Sjark, Myre

Hver dag spises over 40 millioner fiskemåltider fra Norge rundt om i verden. Det er et viktig bidrag til verdens matproduksjon.